Det här är en webbsida som skapades för att belysa de små skattgömmor i form av trevliga småorter man kan finna i Sverige. Det blir allt vanligare med storstadsresor vilket gör att de mindre bygderna i många fall kommer i skym undan. Den här sidan är till för att presentera kortfattad och lättbegriplig information om just landsbygden och dess sevärdheter för hjälpa till att bevara de kulturskatter landsbygden utgör.

Här finner man information om såväl olika mindre orter som av en och annan anledning är värda att besöka, såväl som tips på vandringsleder och nationalparker däromkring eller hur man gör om man vill prova på att bo på lantgård och andra spännande förslag. Förhoppningen är att allt fler människor inser det speciella, intressanta och i många fall avkopplande med att besöka landsbygden.

Det presenteras också tips angående praktiska tänkvärdheter som hur och var man finner lämpligt boende, hur man ska planera sin bilkörning och vad man ska tänka på vid exempelvis biluthyrning.

Oavsett intressen och ålder finns det resmål som passar alla och som kan erbjuda en spännande upplevelse utanför det normala. Stort fokus ligger på resmål som är barnvänliga och som passar hela familjen och med tanke på att många gärna tar med sig sin hund belyses djurvänliga boenden och sevärdheter i så stor utsträckning som möjligt.

Webbsidan är tänkt att vara lättförståelig och koncis utan att tumma på kvaliteten och vad gäller presentationen av sevärdheter så har de delats upp i olika landsdelar för att gör allt så översiktligt som möjligt. Förövrigt tillkommer också mer generell information som kan vara till användning vid en resa till landsbygden.

Trevlig resa!